Răsturnare de situaţie. Candidaturi separate la București, Firea – PSD și Burduja – PNL

Sursă foto: Facebook/ Gabriela Firea

Alianţa PSD – PNL a decis luni noaptea să candideze separat la Primăria Capitalei, după ce s-a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Conform unor surse ale PSNews.ro, Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL) revin astfel în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, aşa cum anunţaseră anterior desemnării lui Cîrstoiu

Şedinţa coaliţiei, începută luni în jurul orei 10, a durat 14 ore, asta după ce Cîrsoiu s-a aflat luni timp de peste cinci ore la Palatul Victoria, pentru discuţii.

”Coaliția a decis să meargă cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea – PSD și Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide”, au precizat surse din coaliţie.

PSD şi PNL au stabilit şi câteva reguli pentru campania electorală, cea mai importantă fiind aceea de a nu se ataca în campania electorală pentru Bucureşti.

 „Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluții pentru București”, precizează sursele.

Candidaturile la primăriile de sector rămân comune, la fel şi listele pentru consilii locale, au mai precizat aceleaşi surse: ”Este o situaţie similară cu deciziile luate pentru Bacău si Braşov”.

Coaliţia PSD-PNL s-a reunit,luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa. În cadrul reuniunii, lui Cîrstoiu i s-ar fi cerut să se retragă din cursa electorală, însă acesta a spus că decizia aparţine coaliţiei.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat încă de vineri vineri că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost ”cam singur în precampania asta”. El a precizat totodată că ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”.

Cătălin Cîrstoiu a fost anunţat oficial candidat din partea PSD-PNL la Primăria Generală în 20 martie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL