Coaliția de guvernare ajunge la un acord privind restructurarea posturilor

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Coaliţia de guvernare a ajuns miercuri la un acord privind restructurarea a aproximativ 200.000 de posturi libere dar bugetate din aparatul de stat, au precizat surse politice pentru News.ro. Măsura, care ar urma să fie aprobată în august, ar aduce 8 miliarde de lei, anual, la buget.

O discuţie a fost şi în privinţa impozitării clădirilor mai scumpe de 500.000 de euro cu 1%, unde potrivit unor surse social-democrate s-ar fi ajuns la un acord.  Măsura ar urma să se Aplice şi în cazul deţinerii mai multor locuinţe. Liberalii ceruseră o analiză clară privind introducerea acestui impozit, cu exemple din sistemele altor ţări.

Discuţiile privind măsurile de reducere a deficitului vor continua, în condiţiile în care nu se ajunge la un consens între PSD şi PNL.

Între timp premierul Marcel Ciolacu se va întâlni joi cu reprezentanţi ai Consiliului Director AmCham Romania –Camera de Comerţ Americană în România, pentru a discuta despre preocupările comunităţii de afaceri, potrivit agendei Guvernului.

Luni, propunerea liderului PNL Nicolae Ciucă privind reducerea cheltuielilor în toate ministerele a fost agreată în şedinţa coaliţiei de guvernare. O altă propunere referitoare la însăprirea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale şi de îmbunătăţire a colectării, a fost şi ea acceptată de cele două partide.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a transmis luni că reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului şi a precizat că a solicitat miniştrilor şi secretarilor de stat liberali o analiză rapidă, pentru a identifica măsuri concrete privind reducerea cheltuielilor.

„Voi propune, în cadrul coaliţiei, ca o astfel de acţiune de chizbuire a cheltuielilor statului să se facă la nivelul tuturor ministerelor şi instituţiilor aflate în subordinea sau în coordonarea acestora, a spus liderul PNL.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL