HARTĂ Cod roșu de caniculă în mai mult de jumătate din țară

Sursa foto: X

Meteorolgii au emis cod roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate din țară. Este cel mai extins cod roșu emis vreodată de ANM. Urmează cel mai cald weekend din această vară: se vor atinge 40 de grade Celsius, iar Capitala va fi la doar un grad distanță de recordul lunii iulie, de 42 de grade Celsius.

Avertizarea meteo este valabilă pentru 13 și 14 iulie. Potrivit meteorologilor, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

harta meteo/Sursa: Digi24.ro

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade. Astăzi și mâine, aproape toată țara este sub cod portocaliu de caniculă. Doar litoralul și câteva județe din zona montană sunt sub cod galben. În cea mai mare parte a țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: