Fostul preşedinte al BEI Werner Hoyer, cercetat pentru corupţie de Parchetul European condus de Codruţa Kovesi

Sursa foto: X
Sursa foto: Wikimedia Commons

Fostul preşedinte al Băncii Europene de Investiţii (BEI) Werner Hoyer este cercetat pentru corupţie şi abuz de influenţă, precum şi pentru deturnare de fonduri ale UE, acuzaţii despre care bărbatul de 72 de ani a spus că sunt absurde, transmite Reuters.

Citește mai mult AICI

Parchetul European (EPPO), care se ocupă de cazurile de abuz de finanţare din partea UE şi este condus de Laura Codruţa Kovesi, a anunţat, luni ancheta, declarând că BEI, componenta de creditare a UE, a acceptat cererea de ridicare a imunităţii a doi dintre foştii săi angajaţi şi de percheziţionare a birourilor.

Numele lui Hoyer, care a condus banca între 2012 şi 2023, nu a fost menţionat de parchet, dar acesta a făcut o declaraţie prin avocaţii săi că ar fi unul dintre subiecţii anchetei.

El a spus că este o investigaţie privind banii de compensare plătiţi unui alt angajat al BEI pe care i-a aprobat în timpul mandatului său, în urma ”unei recomandări din partea departamentului responsabil şi a secretarului general al BEI”.

”Acuzaţiile împotriva mea sunt de-a dreptul absurde şi nefondate”, a spus Hoyer, adăugând că cooperează pe deplin cu ancheta EPPO şi a cerut BEI să facă acelaşi lucru.

Un purtător de cuvânt al BEI a declarat: ”Vom coopera pe deplin cu Parchetul European în această chestiune, după cum va fi necesar”, dar el a spus că nu poate comenta cu privire la investigaţiile externe aflate în desfăşurare.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: