CODUL RUTIER 2024. În ce situații poate fi anulat permisul de conducere

Sursă foto: Poliția Română

De mulți ani se tot discută despre impunera unei vârste maxime până la care o persoană să poată deține permis de conducere, însă până acum nu s-a luat nicio decizie. Sunt însă situații în care permisul de conducere poate fi anulat definitiv.

În ultimii ani s-a discutat intens despre impunerea unui prag de vârstă pentru posesorii de permise de conducere. Specialiștii sunt de părere că abilitățile de conducere, reflexele și capacitatea de concentrare la volan scad odată cu înaintarea în vârstă. De aceea, s-a propus ca șoferii  care au depășit acest prag să fie testați medical mult mai riguros și mai des. Astfel, se propune testarea vederii, a stării psihice pentru a se asigura că vârstnicul este apt fizic și mental să conducă o mașină.

CODUL RUTIER 2024. Mai poți conduce mașina după ce ieși la pensie?

Legislația auto din România nu stabilește o vârstă limită până la care o persoană poate conduce un autovehicul. În ultimii ani s-a încercat introducerea unui prag până la care o persoană să poată conduce un vehicul. Parlamentul României a analizat un proiect de lege care impunea persoanelor trecute de 70 de ani să efectueze anual un control medical. Cei care nu treceau examenul medical, ar fi rămas fără permis. Dar acest proiect de lege nu a fost promulgat.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL