Comisia Europeană ar putea debloca o finanțare de 13 mld. de euro pentru Ungaria

Sursa foto: https://www.caleaeuropeana.ro/comisia-europeana-ar-putea-debloca-o-finantare-de-13-mld-de-euro-pentru-ungaria-in-schimbul-sprijinului-guvernului-orban-privind-majorarea-bugetului-ue-si-asistenta-pentru-ucraina/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=comisia-europeana-ar-putea-debloca-o-finantare-de-13-mld-de-euro-pentru-ungaria-in-schimbul-sprijinului-guvernului-orban-privind-majorarea-bugetului-ue-si-asistenta-pentru-ucraina

Comisia Europeană evaluează posibilitatea de a debloca 13 miliarde de euro din fondurile de coeziune destinate Ungariei în schimbul sprijinului autorităților de la Budapesta pentru creșterea bugetului european, care include și noi pachete de asistență pentru Ucraina, au declarat surse apropiate dosarului pentru cotidianul britanic Financial Times.

Potrivit publicației, autoritățile europene vor debloca fondurile până la sfârșitul lunii noiembrie. Două dintre sursele ziarului britanic au declarat că această mișcare are ca scop obținerea aprobării premierului ungar Viktor Orban, care a declarat anterior că nu va susține majorarea bugetului european până când Ungaria nu va avea acces la fondurile de coeziune.

În decembrie anul trecut, Comisia Europeană a înghețat 22 miliarde de euro alocate Ungariei din cauza îngrijorărilor legate de situația drepturilor omului și a statului de drept din această țară. Pentru a ridica înghețarea fondurilor, guvernul de la Budapesta a lansat în luna mai a anului trecut o reformă judiciară. Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene, Stefan de Keersmaecker, autoritățile de la Budapesta au fost contactate la 26 septembrie pentru a oferi „clarificări” cu privire la acest proces. „De îndată ce Ungaria va răspunde la aceste întrebări, Comisia își va continua evaluarea”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: