Comisia pentru afaceri juridice a PE a solicitat informaţii suplimentare de la 10 comisari europeni desemnaţi (surse)

Sursa foto: X

Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a solicitat informaţii suplimentare de la 10 comisari europeni desemnaţi, au declarat joi surse parlamentare bine informate – transmite ANSA.

Potrivit agenţiei italiene de presă, printre cei zece se numără candidatul italian Raffaele Fitto, desemnat în calitate de vicepreşedinte executiv pentru coeziune şi reforme în cadrul noului executiv al UE. Membrii JURI i-au cerut acestuia informaţii suplimentare cu privire la participaţiile sale în proprietăţi imobiliare.

Comisia JURI este însărcinată cu examinarea potenţialului conflict de interese al candidaţilor. Joi, aceasta a început examinarea pe baza documentelor trimise de comisarii desemnaţi în ultimele zile.

Conform site-ului comisiei, procesul de examinare este confidenţial şi are loc cu uşile închise, fără acces public. Rezultatul procedurii va fi comunicat după ce JURI va încheia procedura pentru toţi candidaţii. Conferinţa preşedinţilor (responsabilă de stabilirea competenţelor şi a componenţei comisiilor şi delegaţiilor) le-a cerut membrilor JURI să încheie procedura până la 18 octombrie 2024.

Declaraţiile de interese prezentate de comisarii desemnaţi vor fi publicate după încheierea procedurii de evaluare şi înainte de începerea audierilor de confirmare.

În conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului European, pentru ca un candidat să poată participa la audierea din Parlamentul European, trebuie să existe o confirmare scrisă din partea Comisiei pentru afaceri juridice care să ateste absenţa conflictului de interese pentru fiecare comisar desemnat în legătură cu portofoliul său.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: