Compania mamă Euroins: „Persoanele asigurate vor fi protejate de autoritățile din Bulgaria”.

Euroins
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Reprezentanții Euroins Insurance AD, compania mamă a Euroins România, fost lider în RCA cu peste 2,5 milioane de șoferi asigurați, astăzi în faliment, au răspuns pe larg mai multor întrebări adresate de Economica în legătura cu reintrarea pe piața locală în baza așa numitului „pașaport european”. Printre altele, bulgarii confirmă, deși nuanțat, că, în cazul în care ar ajunge să aibă probleme și societatea mamă, clienții care cumpără de la aceasta orice tip de asigurări facultative nu sunt protejați de un fond de garantare, așa cum se întâmplă în cazul societăților înregistrate în România. 

Euroins revine pe piața din România, în plin faliment al fostei sale subsidiare locale.

Economica a fost prima publicație care a prezentat pe larg și în mod direct riscurile la care se expun cei care vor alege să se asigure la noua societate prin care vor activa bulgarii la noi în țară sau la oricare altă societate activă în România prin sistemul Freedom of Services (FOS). Pe scurt, este vorba despre faptul că aceste firme sunt autorizate și supravegheate din țara de origine, așadar autoritățile din România nu au nicio posibilitate de control asupra lor, iar în cazul în care apar probleme, asigurații sau, după caz, păgubiții vor trebui să facă demersuri în respectiva țară.

Fără a contesta utilitatea acestor societăți pentru români și firmele din România (piața locală suferă de o lipsă cronică de concurență), precizăm că prin „probleme” nu înțelegem doar situația extremă a unui faliment, ci și dificultăți uzuale în ceea ce privește gestionarea dosarelor de daună.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: