Compania turcă Baykar a început să construiască o fabrică în apropiere de Kiev, pentru a produce drone

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Compania turcă de apărare Baykar a început să construiască o fabrică în apropiere de Kiev, care va angaja aproximativ 500 de oameni şi unde va produce fie drone TB2, fie TB3, a declarat directorul general al companiei, pentru Reuters.

Dronele Bayraktar fabricate în Turcia au câştigat importanţă la nivel global după ce au fost folosite de armata ucraineană pentru a contracara forţele ruse prin distrugerea vehiculelor blindate şi a sistemelor de artilerie.

Baykar a declarat că a semnat acorduri de export pentru drona sa TB2 cu 30 de ţări.

Aceste ţări includ Ucraina, Etiopia, Libia şi Azerbaidjan din 2018, potrivit institutului de cercetări SIPRI.

”Fabrica noastră este în curs de construcţie… avem nevoie de aproximativ 12 luni pentru a finaliza construcţia şi apoi vom trece la maşinile interne, echipamentele şi structura organizatorică”, a declarat directorul general al Baykar, Haluk Bayraktar, în marginea World Defense Show de la Riad.

”Fabrica din Ucraina este una mare, plănuim să angajăm în jur de 500 de oameni”, a spus el.

Bayraktar a remarcat că fabrica va avea o capacitate de aproximativ 120 de unităţi în fiecare an, dar a spus că încă nu este clar dacă producţia de la fabrica din Ucraina se va concentra pe modelul de dronă TB2 sau TB3.

Întrebat dacă problemele de securitate legate de conflictul în curs de desfăşurare ar reprezenta o îngrijorare pentru centrală, el a spus că planurile ”au loc pe deplin” şi că ”nimic” le poate opri.

Bayraktar a mai spus că planurile companiei din Istanbul de a începe producţia în Arabia Saudită în următorii doi ani sunt pe drumul cel bun.

Anunţul urmează unui acord din iulie, de a vinde Bayraktar Akinci, un alt tip de dronă, Arabiei Saudite, în ceea ce Baykar l-aa descris drept cel mai mare contract de apărare din istoria Turciei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: