Concurs pentru funcţiile de director de penitenciare. Anunţul Ministerului Justiţiei

Ministerul Justiției
Sursa foto: X

Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri, că intenţionează să organizeze concurs pentru toate funcţiile de director de unităţi penitenciare, având în vedere că la începutul lunii august pentru zece dintre aceştia încetează mandatele.

Având în vedere că la data de 2 august încetează mandatele unui număr de zece directori de unităţi penitenciare (P. Bistriţa, P. Drobeta Turnu Severin, P. Mioveni, P. Târgu Jiu, P. Târgu Mureş, P. Tulcea, P.S. Bucureşti-Jilava, C.D. Brăila-Tichileşti, Baza de Aprovizionare, Gospodărire şi Reparaţii, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna), numiţi în baza art. 202 alin. (2) din Legea 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, cu modificările şi completările ulterioare, se creează premisa ca toate funcţiile de conducere din competenţa Ministerului Justiţiei, cu excepţia funcţiilor de director general, respectiv director Direcţia Reintegrare Socială şi Direcţia Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii, să fie ocupate prin concurs„, se precizează într-un comunicat al MJ, potrivit Agerpres.

În acest sens, arată sursa citată, Ministerul Justiţiei, „care întotdeauna a fost preocupat de asigurarea stabilităţii unui sistem permanent încercat de lipsa de resurse şi schemele ocupate insuficient”, îşi declară intenţia de a declanşa în perioada următoare procedurile legale de ocupare prin concurs a acestor funcţii.

Până la finalizarea acestor proceduri de concurs, pentru exercitarea atribuţiilor respectivelor funcţii de conducere vor fi împuterniciţi ofiţeri de poliţie penitenciară care îndeplinesc condiţiile legale, informează Ministerul Justiţiei.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: