Matteo Politi, condamnat după ce a făcut operaţii fără să aibă studii, s-ar fi înscris la doctorat

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

În timp ce pe site-ul Poliției Române figurează în continuare ca urmărit general pentru executarea unei pedepse cu închisoarea de 3 ani și 10 luni pentru înșelăciune și instigare la fals intelectual, italianul trimis în judecată pentru că a făcut operații estetice fără să aibă studii își vede de liniștit de viață. Matteo Politi, care opera în România sub numele Matthew Mode, se află acasă, la Mestre. Politi susține că și-a înregistrat în țara natală toate actele care îi atestă studiile, inclusiv cele de medicină, și s-a înscris la un doctorat în Biotehnologie, fiind plătit în această perioadă de statul italian.

Matteo Politi a fost trimis în judecată în ianuarie 2020 de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 pentru înșelăciune și exercitarea fără drept a profesiei de doctor, el fiind acuzat că a exercitat fără drept profesia de medic și a indus în eroare mai multe persoane pe care le-a operat. Procurorii au stabilit că Politi a determinat și funcționari din Ministerul Educației să îi recunoască diploma de licență, pe care o avea de la Universitatea din Priștina, Kosovo, deși documentul ar fi fost fals.

Conform procurorilor, începând din martie până în decembrie 2018, acesta ar fi operat 19 paciente în cadrul unei clinici din București, dar chiar și la Spitalul privat Monza. De-a lungul timpului, Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România. În urma intervențiilor chirurgicale pe care le-a efectuat, Politi ar fi obținut profituri de zeci de mii de euro.

Create mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: