Condamnatul Mario Iorgulescu, ascuns în Italia, respinge pușcăria

Sursa foto: Facebook

Mario Iorgulescu (28 de ani) a fost condamnat definitiv la 13 ani și opt luni de închisoare, pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină).

Curtea de Apel București a anunțat decizia finală în data 18 octombrie. În primă instanță, Mario Iorgulescu fusese condamnat la 15 ani și opt luni, dar jucătorii au decis scăderea a doi ani din pedeapsă.

Sentința reprezintă o contopire a două pedepse: 12 ani și opt luni pentru omor (n.r. accidentul din 2018) + un an și opt luni pentru o veche speță, acolo unde a fost acuzat de violență și lipsire de libertate. Fiul lui Gino Iorgulescu se află în Italia și ar trebui adus în țară, pentru a-și ispăși pedeapsa.

Virgil Bolgea, unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu, a oferit ultimele detalii în privința fiul președintelui LPF și susține că acesta are probleme psihice și 3 instanțe din Italia au stabilit că nu ar trebui încarcerat.

”Ne vom adresa organismelor abilitate, nu e normal ca o persoană bolnavă să fie judecată sau să se vrea trimiterea lui în închisoare în condițiile în care are atâtea afecțiuni medicale ireversibile. Sunt în pregătire și căi de atac extraordinare, ne gândim și la CEDO. Momentan, nu am luat o decizie.

S-au pronunțat 3 instanțe de pe teritoriul Italiei, care spun că nu poate fi încarcerat, fiind bolnav, adică sunt 3 hotărâri în acest sens. Nu e un lucru inventat de avocați, de familie. E un lucru certificat de o instanță, de experți în domeniu.

Italia, stat european, spune că o asemenea persoană nu poate fi supusă acestor rigori. De altfel, și Tribunalul Ilfov a admis, prin recunoașterea hotărârii din Italia, că (n.r. – Mario Iorgulescu) suferă de afecțiuni psihice grave, s-a emis și un certificat de handicap. El este internat acum”, a declarat Virgil Boglea, unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu, informează GSP.ro.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: