CONFIRMARE Guvernul declară anul viitor trei zile libere, pe lângă sărbătorile legale

Sursa foto: pixabay
Sursa foto: pixabay

Ziua de 2 mai împreună cu cele de 16 august și 27 decembrie 2024 au fost declarate astăzi de Guvern drept zile libere nelucrătoare pentru personalul instituțiilor și autorităților publice. Ziua de 2 mai va pica anul viitor între două zile libere legale (1 mai și 3 mai, când este Vinerea Mare), în timp ce celelalte două zile vor cădea vinerea și vor urma unor sărbători legale, Adormirea Maicii Domnului (15 august) și a doua zi a Crăciunului (26 decembrie). Inițial, Guvernul se pregătea să declare ca libere, în plus față de sărbătorile legale, doar două zile, după cum a anunțat anterior Profit.ro.

Conform unui proiect de lege intrat în vigoare în 2019, Guvernul este obligat să stabilească până cel mai târziu la data de 15 ianuarie a fiecărui an toate zilele libere ce vor acordate în acel an, înainte sau după sărbătorile legale, astfel încât bugetarii să poată beneficia de o minivacanță. Măsura este în măsură să faciliteze programările în industria ospitalieră.

Luna trecută, după cum a relatat Profit.ro, Guvernul a redactat hotărârea pentru anul viitor, potrivit căreia în 2024 urmau să fie stabilite două zile libere în plus, în afara sărbătorilor legale, respectiv 16 august și 27 decembrie 2024.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: