Conflict între suporteri înaintea meciului Rapid – UTA

fotbal
Sursa foto: Unsplash

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, miercuri seară, că înaintea meciului FC Rapid – UTA Arad, din Superligă, a avut loc în zona Podului Grant un conflict între suporterii celor două echipe, dintre care cei ai oaspeţilor erau însoţiţi si susţinuţi de fani ai CSA Steaua Bucureşti.

Incidentele s-au semnalat în jurul orei 20:30.

Un grup de aproximativ 50 de suporteri ai CSA Steaua Bucureşti şi ai FC UTA Arad şi-a făcut apariţia dinspre Piaţa Crângaşi spre stadion, pe breteaua din dreapta a Podului Grant, sens de mers către Calea Giuleşti, nerespectând locul de adunare pe care Jandarmeria Capitalei l-a recomandat pentru adunare şi deplasare sub protecţia forţelor de ordine. Jandarmii au preluat grupul la intrarea de pe breteaua de coborare a podului şi, în timp ce se deplasau către stadion, un grup consistent de suporteri rapidişti a venit dinspre Parcul 9 Mai, pe sub pod, către suporterii oaspeţi şi a aruncat cu pietre către aceştia.

Jandarmii au intervenit pentru aplanarea situaţiei. Au fost identificate 45 dintre persoanele implicate, urmând a fi dispuse măsuri specifice, în conformitate cu prevederile cadrului legal în vigoare.

Totodată, Poliţia Capitalei desfăşoară măsuri specifice de cercetare la faţa locului, fiind deschis un dosar penal „in rem”, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „distrugere” şi „tulburare a ordinii şi liniştii publice”, în conformitate cu prevederile Codului Penal, precizează Jandarmeria Capitalei.

Sub un alt aspect, patru persoane au necesitat îngrijiri medicale de specialitate, un suporter rapidist refuzând primirea acestora, dar nicio persoană nu a fost transportată la spital.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: