Manfred Weber: Trebuie să păstrăm pacea măcar în interiorul UE

Sursa foto: Twitter (X) / Manfred Weber

Liderii europeni trebuie să facă tot ce este posibil pentru a păstra pacea „măcar în interiorul UE”, a declarat, marţi, preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

„Nu putem garanta pacea în Europa, pentru că avem războiul din Ucraina, dar trebuie să păstrăm pacea măcar în interiorul UE. Pentru a realiza acest lucru avem nevoie de lideri europeni, trebuie să protejăm banii plătitorilor de taxe, trebuie să facem inovare comună în domeniul militar, trebuie să fim atât de puternici încât Putin să nici nu se gândească să ne atace. Avem provocări şi de aceea apreciez rolul de lider al Ursulei von der Leyen, pentru că prezintă acest gen de iniţiative la nivel european”, a spus Manfred Weber.

Weber s-a referit la recenta declaraţie a cancelarului german Olaf Scholz, care a spus că refuză livrarea către Ucraina a rachetelor cu rază lungă Taurus. „Declaraţia aceasta a împărţit propria coaliţie şi a împărţit şi partenerii europeni”, a spus preşedintele PPE.

De asemenea, şi declaraţia preşedintelui francez Emmanuel Macron că este dispus să trimită trupe în Ucraina „a împărţit Europa”, a arătat Weber.

El a vorbit de nevoia de consens şi a spus că partidul său face eforturi pentru consens.

„Ne arătăm rolul de lideri în acest moment, aici, în România, cu doamna Ursula von der Leyen, iar socialistul Scholz şi liberalul Macron despart Europa”, a spus Manfred Weber.

Weber se află la Bucureşti pentru Congresul PPE, care are loc miercuri şi joi

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: