Congresul PPE la București, Cristian Bușoi: Se va pune accent pe teme de care România este foarte interesată

Sursa foto: Facebook

PNL va găzdui la București Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare, în perioada 6-7 martie, eveniment la care vor participa peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări. La ce să ne așteptăm, ca puncte principale, de la această întâlnire, ne spune eurodeputatul PNL, Cristian Bușoi, președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie, din Parlamentul European.

 “În București va avea loc Congresul Partidului Popular European. Este congresul care va adopta programul politic pentru alegerile europarlamentare. De asemenea, va aduna la București nu doar cei aproape 200 de europarlamentari ai Partidului Popular European, dar și liderii din guverne naționale, prim-miniștri, președinți de stat, președinta Comisiei Europene, comisari europeni care sunt în familia Partidului Popular European, parlamentari naționali. Prin urmare, va fi cu adevărat o mobilizare și o prezență semnificativă, care va fi foarte benefică pentru România”.

Cele mai importante teme

„Cel mai important punct va fi acela al programului Partidului Popular European, propunerile pentru următorii 5 ani în Parlamentul European, la nivelul Comisiei Europene, prioritățile de politici publice. Evident, multe dintre aceste lucruri răspund și provocărilor actuale, cele de securitate, războiul din Ucraina, războiul din Orientul Mijlociu, situația economică din Uniunea Europeană, Pactul Verde European”.

Soluții pentru agricultorii români

„Pe lângă aceste subiecte europene sau globale, care sunt de interes pentru toate țările și pentru toți participanții, fiind vorba de congresul care are loc în România, se va pune un accent și pe subiecte în care România este extrem de interesată. Și aici vorbim de fondurile europene, de soluțiile pentru agricultori, pentru că România este o țară în care sistemul agricol este extrem de important, ca și pentru Polonia, Spania, Franța…poate mai puțin pentru state și țări mai mici”.

Prezența României și Bulgariei în Shengen

„De asemenea, vom discuta despre finalizarea prezenței României și Bulgariei în Shengen. Eu mă aștept să fie un subiect prioritar dezbătut la București la începutul lui martie, la congresul PPE”.

Lista de candidați PNL

„PNL va lua o decizie în ceea ce privește lista de candidați, cel mai probabil înainte de congresul PPE. Deci, în câteva săptămâni, o parte dintre cei care avem deja acumulată o experiență și o expertiză în Parlamentul European vom veni în fața cetățenilor nu doar cu propuneri pentru viitor, dar și cu o parte din lucrurile pe care le-am realizat, pe care le-am obținut în această perioadă în diversele responsabilități pe care le-am avut pentru România sau pentru cetățenii europeni. Cu siguranță vor fi și colegi noi, pentru că așa e normal și în Parlamentul Național, și în Consiliile locale, și în Parlamentul European să existe în permanență o înprospătare, să fie un mixt, un echilibru între cei cu experiență, cu ani deja acumulați, dar și colegi care au experiență în Parlamentul României sau în diverse alte funcții”.

 

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: