Congresul SUA a adoptat legea privind politica de apărare, care prevede un buget-record de 886 de miliarde de dolari

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Mai mult de două treimi din Camera Reprezentanţilor a SUA a votat joi în favoarea unui proiect de lege privind politica de apărare, care include un buget record de 886 de miliarde de dolari alocat cheltuielilor militare anuale şi autorizează politici precum ajutorul pentru Ucraina şi respingerea Chinei în Indo-Pacific, relatează Reuters.

Camera a susţinut Legea de autorizare a apărării naţionale sau NDAA (National Defense Authorization Act), cu 310 voturi pentru şi 118 împotrivă, având un sprijin puternic atât din partea republicanilor, cât şi a democraţilor. A fost mai mult decât majoritatea de două treimi necesară pentru a aproba legislaţia şi a o trimite la Casa Albă pentru ca preşedintele Joe Biden să o promulge.

Separat de proiectele de lege privind creditele care stabilesc nivelul cheltuielilor guvernamentale, NDAA autorizează orice, de la majorări salariale pentru trupe – cea din acest an va fi de 5,2% – până la achiziţii de nave, muniţii şi avioane.

Deoarece este unul dintre puţinele acte legislative majore care devin lege în fiecare an, membrii Congresului îl folosesc ca vehicul pentru o gamă largă de iniţiative. De asemenea, este urmărit îndeaproape de marile companii din domeniul apărării, precum Lockheed Martin, RTX Corp şi alte firme care primesc contracte de la Departamentul Apărării.

Votul pentru proiectul de lege din acest an – care are aproape 3.100 de pagini şi autorizează o sumă record de 886 de miliarde de dolari, în creştere cu 3% faţă de anul trecut – a însemnat că legislativul SUA a reuşit să adopte NDAA pentru al 63-lea an consecutiv.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: