Şedinţă de guvern. Este aprobată Strategia naţională împotriva traficului de persoane pentru perioada 2024-2028

Sursa foto: gov.ro

Guvernul va aproba, în şedinţa de joi, prin hotărâre, Strategia naţională împotriva traficului de persoane pentru perioada 2024-2028.

Executivul va aproba şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea articolului 34 alineat (4) din OUG nr.57 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă vizează reglementarea cadrului general de preluare de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a unor creanţe bugetare restante aflate în administrarea Agenţiei Naţionale de Administrarea Fiscală asupra unor societăţi cu capital majoritar sau integral de stat.

Va fi aprobat şi un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind conţinutul permisului de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare.

Printr-o altă hotărâre vor fi aprobate cifrele de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2024 – 2025.

Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire Centru naţional multirol, sat Izvorani, comuna Ciolpani, judeţul Ilfov”.

Pe agenda şedinţei de executiv figurează şi aprobarea, prin hotărâre, a Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naţionale de Pensii Publice”.

Vor fi aprobaţi, tot prin hotărâre, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Reabilitarea liniei de cale ferată Focşani – Roman”, lucrare de utilitate publică de interes naţional.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: