Conservatorii lui Rishi Sunak se pregătesc de o înfrângere devastatoare în alegeri

Sursa: X

Conservatorii britanici, principalii artizani ai Brexit, aflați la guvernare din 2010 în Regatul Unit, ar urma să sufere o înfrângere copleșitoare la următoarele alegeri parlamentare, programate să se desfășoare nu mai târziu de sfârșitul lui ianuarie 2025, relatează The Guardian. Un nou sondaj arată că Partidul Conservator condus de premierul Rishi Sunak ar obține mai puțin de 100 de locuri în Parlamentul de la Londra, un rezultat absolut catastrofal – la ultimele alegeri, partidul a câștigat 365.

Partidul Laburist, condus de Keir Starmer, ar urma să ia 45% din voturi, cu 19 puncte procentuale mai mult decât Partidul Conservator. Sondajul arată că în Scoţia şi Ţara Galilor conservatorii nu ar obţine niciun mandat în parlamentul de la Londra, iar în Anglia ar avea 98 de locuri.

Partidul Naţional Scoţial (SNP) ar ocupa 41 de locuri în parlament, liberal-democraţii (LibDem) ar avea 22 de mandate parlamentare, iar partidul galez Plaid Cymru două. În 2019, conservatorii au obţinut 365 de locuri, laburiştii 203 locuri, SNP 48 de locuri, LibDem 11 locuri şi Plaid Cymru patru locuri în parlamentul de la Londra. Între timp, majoritatea conservatoare a coborât la 348 de locuri.

Potrivit aceleiaşi anchete sociologice, mai mulţi actuali miniştri îşi vor pierde mandatele de deputaţi, printre care Penny Mordaunt, James Cleverly şi Grant Shapps. În schimb, ar rămâne în parlament ministra pentru mediul de afaceri, Kemi Badenoch, fosta ministră de interne, controversata Suella Braverman, şi fostul ministru pentru imigraţie, Robert Jenrick.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: