Consilier prezidenţial: Preşedintele a iniţiat proiectul România Educată

Sursa: news.ro

Consilierul prezidenţial Diana Păun a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a iniţiat proiectul România Educată cu intenţia de a construi o viziune pe termen lung pentru sistemul de învăţământ românesc. Ea a menţionat că Administraţia Prezidenţială urmăreşte în continuare progresul în implementarea reformelor România Educată.

Diana Păun a fost prezentă, marţi, la evenimentul de lansare a raportului OCDE “Reforma învăţământului preuniversitar în România: consolidarea sistemelor de guvernanţă, de evaluare şi de sprijin”, care conţine recomandări privind implementarea reformelor adoptate anul trecut prin noua lege a învăţământului preuniversitar, conform viziunii strategice ”România Educată”.
“Sunt onorată să fiu astăzi aici pentru a marca momentul de finalizare al unui proiect foarte important pentru România. Ţara noastră s-a aventurat cu speranţă şi curaj în călătoria către un sistem educaţional reformat, iar ajutorul Comisiei Europene şi al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a fost crucial în găsirea celor mai bune modalităţi de transformare ideilor în practică. Preşedintele României a iniţiat proiectul România Educată cu intenţia de a construi o viziune pe termen lung pentru sistemul de învăţământ românesc, ghid pentru orice viitoare reformă şi program din domeniu, dar şi bază pentru consolidarea valorilor critice, pentru consolidarea democraţiei”, a afirmat Diana Păun.
Ea a menţionat că acest proiect a fost conceput şi implementat cu deschidere către cetăţeni şi dialog.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL