Consiliul UE și Parlamentul European – acord privind plățile instant în euro

euro-pixabay
Sursa foto: Pixabay

Consiliul UE și Parlamentul European au ajuns la un acord politic cu privire la propunerea Comisiei Europene privind introducerea plăților instant în euro pentru toți cetățenii și întreprinderile care dețin un cont bancar în Uniunea Europeană și în țările din Spațiul Economic European (SEE).

În conformitate cu normele convenite provizoriu, prestatorii de servicii de plată, cum ar fi băncile, care oferă transferuri de credit standard în euro, vor trebui, de asemenea, să ofere serviciul de trimitere și primire de plăți instantanee în euro.

De ce este important Noile norme, care modernizează Regulamentul privind spațiul unic de plăți în euro (SEPA) din 2012, au ca scop să garanteze că plățile instant în euro sunt accesibile, sigure și procesate fără obstacole în întreaga UE.

De asemenea impotant Consiliul și Parlamentul European au convenit că noile norme vor intra în vigoare după o perioadă de tranziție, mai scurtă în zona euro și mai lungă în zona non-euro, care are nevoie de mai mult timp pentru a se adapta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL