Israelul anunță cele trei faze ale războiului cu Hamas. Vor urma lupte de gherilă

Sursa foto: X

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat în cadrul unei reuniuni a Comitetului pentru Afaceri Externe și Apărare că, după ce Israelul va elimina Hamas, va renunța la responsabilitatea pentru Gaza și va institui un nou regim de securitate, scrie Hareetz. De asemenea, Gallant a vorbit și despre cele trei faze ale războiului împotriva Hamas.

„Gallant a detaliat obiectivele campaniei, inclusiv eliminarea Hamas și distrugerea atât a capacităților sale militare, cât și a celor de guvernare, eliminarea completă a responsabilității israeliene din Fâșia Gaza și crearea unei noi realități de securitate în regiune”, se arată într-un comunicat de presă.

Ministrul israelian al Apărării spune că războiul împotriva Hamas va avea trei faze. „7 octombrie este ziua în care a început procesul de distrugere a Hamas”, a spus Gallant. El a adăugat că războiul va fi împărțit în trei faze, prima dintre acestea fiind „o campanie militară de luptă și ulterior de manevre tactice, al cărei scop va fi asasinarea agenților și deteriorarea infrastructurii” Hamas.

După aceea, a spus Gallant, luptele vor continua „la o intensitate mai mică”. Etapa finală a campaniei va include „crearea unui nou regim de securitate în Fâșia Gaza, înlăturarea responsabilității Israelului pentru viața în Fâșie și crearea unei noi realități de securitate pentru cetățenii Israelului”, a spus ministrul apărării.

În prezent, a spus Gallant, armata israeliană se află încă în prima etapă de utilizare a puterii aeriene și a atacurilor de la distanță asupra Hamas, care va include ulterior și o invazie terestră. În cea de-a doua etapă, IDF va trebui să ducă o luptă de contrainsurgență la niveluri inferioare. Aceasta va include combaterea unor tactici de luptă de gherilă la scară redusă ale Hamas și ale altor grupuri jihadiste.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL