Constanţa: BECC Costineşti a cerut anularea alegerilor în localitate. BEC urmează să ia decizia finală

Sursa foto: Inquam Photos / Adrian Pîclişan

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr.29 Costineşti a stabilit, vineri seară, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală din data de 9 iunie, din localitatea Costineşti.

Hotărârea respectivă urmează să fie comunicată Biroului Electoral Central (BEC) şi Biroului Electoral Judeţean nr.14 Constanţa, împreună cu documente justificative, pentru a se lua decizia finală privind anularea sau nu a scrutinului electoral de la Costineşti.

În adresa înaintată către BEC sunt menţionate mai multe nereguli constatate, printre care faptul că li s-a permis să voteze şi unor cetăţeni ucraineni care nu aveau acest drept.

„Din verificările efectuate, inclusiv de către organele de poliţie a reieşit faptul că persoana care a votat în poziţia nr. 24 pe listele electorale suplimentare pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, la Secţia de Votare nr. 417 – Schitu, se numeşte (…), este CETĂŢAN UCRAINEAN, şi deci, NU ESTE cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene. Aşadar, persoana în cauză NU AVEA dreptul să voteze la niciunul dintre scrutinele organizate în data de 09.06.2024, pe teritoriul României”, este una dintre neregulile semnalate de BECC Costineşti.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: