Executivul a suplimentat bugetul MIPE cu 90 milioane lei pentru a acorda prima de carieră didactică

GUVERN
Sursă foto: Guvernul României

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin a anunţat că Executivul a suplimentant bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) cu 90 milioane lei, din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru a acorda prima de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, în valoare nominală de 1.500 lei, şi prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei. Plăţile vor fi efectuate până la finalul acestei luni, a adăugat el.

„Executivul a suplimentat bugetul Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene cu 90 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru a asigura implementarea unor măsuri prin care s-a angajat să susţină activitatea didactică în România. Este vorba despre plata primei de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, în valoare nominală de 1.500 lei, şi plata primei de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei”, a afirmat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

El a adăugat că „aceşti bani vor ajunge efectiv la cadrele didactice şi nedidactice menţionate până la finalul lunii octombrie”.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a precizat, într-un comunicat de presă, şi categoriile de beneficiari ai acestor prime.

Astfel, va beneficiat de aceste prime ersonalul din învăţământul preuniversitar de stat, cadre didatice, didactice auxiliare, aflate în activitate în anul şcolar 2022-2023, precum şi pentru o parte din personalul didactic având gradul didactic de conferenţiar, şef de lucrări/lector şi asistent universitar, precum şi pentru personalul didactic auxiliar, din sistemul de învăţământ universitar de stat, aflat în activitate în anul universitar 2022-2023.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: