Guvernul aprobă reorganizarea ANAF – structurile județene ale Antifraudă operaționale de la 1 ianuarie

Sursa: X

Guvernul a aprobat astăzi reorganizareea ANAF, pregătită de mai mult timp, printre măsuri fiind introducerea de structuri județene Antifraudă, care vor deveni operaționale de la 1 ianaurie 2025, suplimentarea numărului de posturi de vicepreședinți ANAF de la 2 la 3 (noul vice se va ocupa de digitalizare), posibilitatea de a achiziționa mașini și mobilier pentru structurile de control din ANAF și Vamă, introducerea unei funcții specifice și a unor posturi noi de conducere la Antifraudă, precum și reorganizarea DGAMC, direcția ANAF pentru mari contribuabili, de unde conducerea Fiscului l-a detașat din funcția de director pe Ionuț Mișa.

Un alt aspect este menținerea în proiectul care a intrat în ședința de Guvern a referirii la dotarea cu armament a personalului Antifraudă. Subiectul a fost dezbătut intens în urmă cu câteva săptămâni, deși posibilitatea de a dota cu armament inspectorii Antifraudă este prevăzută în legislație încă de la înființarea direcției, în 2013.

Inspectorii Antifraudă nu au primit niciodată armament, chair dacă legea permite acest lucru. Surse guvernamentale au precizat pentru Profit.ro că modificarea referitoare la armament va fi eliminată. Trebuie precizat că aceasta nu este reorganizarea în baza legii 296, din toamna anului trecut, care prevedea desființarea unor posturi neocupate și restructurarea unor funcții, cum este cea de șef birou. Acea reorganizare, va avea loc la o dată ulterioară, termenul limită din prezent fiind de 30 iunie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL