Convorbiri oficiale despre proiecte de infrastructură în domeniile energiei și transportului dintre România şi Serbia

Sursa foto: Tanjug

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Robert Simonis, a discutat despre principalele proiecte de infrastructură avute în vedere în domeniile energiei, transportului rutier şi feroviar dintre România şi Serbia, în cadrul întâlnirii, avute la sediul Adunării Naţionale a Serbiei, cu preşedintele Adunării Naţionale a acestei ţări, Vladimir Orlic, la invitaţia căruia a efectuat o vizită oficială în Serbia în perioada 5-7 noiembrie.

Cu această ocazie au fost trecute în revistă contactele pe linie parlamentară între cele două legislative, fiind exprimată dorinţa dinamizării acestora după momentul electoral in Serbia, din luna decembrie 2023, relatează Ambasada României în Republica Serbia, într-o postare pe Facebook.

La convorbirile oficiale desfăşurate luni a participat şi preşedintele grupului de prietenie Serbia-România din parlamentul sârb, Radovan Arezina.

De asemenea, marţi, la sediul Preşedinţiei Serbiei, a avut loc o întâlnire protocolară între preşedintele Aleksandar Vucic şi preşedintele intermar al Camerei Deputaţilor din Parlamentul României.

Simonis a subliniat faptul că România şi Serbia împărtăşesc relaţii tradiţionale prietenoase şi apropiate şi a reafirmat că România sprijină integritatea teritorială şi suveranitatea Serbiei şi că va susţine în continuare demersurile de integrare europeană a Serbiei, adăugând că experienţa acumulată de România pe acest palier poate servi eforturilor Serbiei în această direcţie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: