Coreea de Nord a tras „o rachetă balistică neidentificată” spre Marea Japoniei

Sursa foto: Twitter (X)

Coreea de Nord a lansat luni cel puţin o rachetă balistică, a anunţat armata sud-coreeană, la doar câteva ore după o altă lansare noaptea târziu a unei rachete cu rază scurtă de acţiune, transmite AFP.

Aceste două tiruri consecutive intervin la câteva zile după avertismentele Seulului şi Washingtonului care au avertizat Phenianul că „orice atac nuclear” împotriva Statelor Unite sau a aliaţilor lor ar duce la sfârşitul regimului lui Kim Jong Un, liderul nord-coreean.

„Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată spre Marea Japoniei”, au declarat şefii de stat major interarme sud-coreeni într-un comunicat.

Guvernul japonez a declarat pe reţeaua socială X (fostă Twitter) că Coreea de Nord a tras „ceea ce pare a fi o rachetă balistică”, fără a furniza informaţii suplimentare. Cu câteva ore mai devreme, Seulul a declarat că a detectat o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune lansată din regiunea Phenianului duminică seara.

Racheta a parcurs aproximativ 570 de kilometri înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei, au indicat şefii de stat major interarme, adăugând că Seulul, Washingtonul şi Tokyo, „în strânsă colaborare, au împărtăşit informaţii despre racheta balistică nord-coreeană”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: