Costel Alexe: România a ajutat și va ajuta R.Moldova, atât cât va fi nevoie

Sursa foto: Facebook

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a comentat vizita președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, la Chișinău, mai ales în acest context dificil, generat de situația din Transnistria. Acesta este de părere că mesajul pe care îl transmite prezența liderului PNL în Moldova este unul cât se poate de clar: “România a ajutat și o să ajute Republica Moldova, atât cât o să fie nevoie”.

„Daca ne uităm la ceea ce s-a întâmplat, cu tot războiul din Ucraina, parcursul european al Republicii Moldova este ireversibil. Nu cred ca exista țară din afara UE care să fi primit mai mult ajutor financiar și lobby din Partea României. România, administrația prezidențială și Guvernul, au fost factori importanți care au influențat parcursul european al Moldovei”, este de părere Alexe.

Acesta a trecut în revistă și paleta largă de forme de sprijin concret din partea țării noastre, de la faptul că suntem principalul partener comercial, la faptul că suntem principalul investitor. De asemenea, a amintit sprijinul de 100 de milioane pentru Republica Moldova din 2022, atunci când Nicolae Ciucă era premier.

„Guvernul de la Chișinău si România sunt partenerii care susțin fără echivoc parcursul european. Anul trecut, pe 9 mai, la Chișinău, în prezența doamnei Adina Vălean, premierul și eu, am semnat protocolul pentru conectare europeană. Este singura țară care nu este membră UE care o să beneficieze de fonduri europene.”

Președintele PNL se află la Chișinău, la invitația președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

„Bucureștiul va sprijini în continuare Chișinăul, la fel ca până acum. Acesta a fost mesajul meu pentru Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova. Continuăm să acordăm toată asistența de care este nevoie în procesul de aderare la Uniunea Europeană, pe parte tehnică, legislativă și diplomatică”, a transmis Ciucă după întâlnire.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: