Prețul la soia a explodat. Cotațiile grâului și porumbului la Bursa americană

bursa cereale
foto RFI

Cotațiile grâului și porumbului si evoluția boabelor de soia la Bursa de la Chicago

Complexul de soia a înregistrat o recuperare a pierderilor, foarte puternică, luni, la Chicago. Grâul a înregistrat o creștere ușoară, iar porumbul o creștere așteptată.

Condițiile climatice din Brazilia provoacă multă îngrijorare din cauza unui val de căldură anunțat pentru următoarele șapte zile. În același timp, o mare parte a zonelor de producție suferă deja de un deficit de apă extrem de marcant. Pe lângă plantațiile de soia și al doilea val de semănat la porumb este, acum, amenințat.

China a cumpărat 204 kt de boabe soia. Mexicul a achiziționat 144 kt porumb american

Interesul chinezilor pentru boabele de soia din SUA continuă să fie confirmat cu o nouă vânzare de 204 kt raportată în timpul sesiunii de USDA. De asemenea, a fost anunțată o vânzare a 144 kt de porumb către Mexic.

Cu toate acestea, inspecțiile săptămânale de soia în porturile din SUA au scăzut sub așteptările pieței săptămâna trecută, la 1,67 Mt.

Inspecțiile de porumb, în ​​schimb, au ieșit în intervalul de consens ridicat (609 kt), în timp ce cele de grâu au rămas în conformitate cu așteptările (207 kt).

Bursa de la Chicago. Cotații cereale

La închiderea de la Chicago, grâul SRW cu scadență în decembrie 2023 a crescut cu 3,5 c$/bushel, ajungând a 5,79 dolari/bushel. Contractele futures pe porumb pentru decembrie 2023 au crescut cu 13,0 c$/bushel, vanzandu-se cu până la 4,77 USD/bushel. Soia pentru livrarea din ianuarie 2024 a crescut cu 34 c$/bushel, ajungând la 13,81 USD/bushel.

Prețul grâului în Portul Constanța

”Grâul (…) se menține în continuare la nivelul de 214-216-218 euro/tonă în Portul Constanța. (…) Ne aflăm într-o pauză în ceea ce privește grâul, el are un ciclu de viață al prețului, iar după jumătatea lunii noiembrie și luna decembrie vom vedea un focus interesant dezvoltându-se pentru grâu. Vom urmări cu atenție cererea pentru recolta nouă care va veni, pentru că ea este un parametru determinant în formarea prețului pentru sezonul următor”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal la Digi24.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL