Cresc cheltuielile de protocol la PMB. Apar cadourile de 1.000 de lei

nicusor dan
Sursa foto: Nicușor Dan

Primăria Generală vrea să crească prețurile pentru acțiuni de protocol. Un proiect în acest sens ar putea primi votul, mâine, în Consiliul General.

În nota de fundamentare, decizia este motivată de evoluția prețurilor de consum din ultimele 12 luni, coroborate cu rata inflației și cu previziunile economice pe termen scurt. De asemenea, organizarea unor acțiuni de protocol atrage și creșterea cheltuielilor.

Documentul precizează şi faptul că limitele de cheltuieli au fost actualizate, ultima dată, în raport cu indicele preţurilor de consum al produselor alimentare și indicele prețurilor de consum la servicii, în anul 2018, printr-o decizie a Guvernului. Nivelul și categoriile de normative nu mai sunt în acord cu realitatea economică și nici nu includ toate tipurile de cheltuieli efectuate de Municipiul București în cadrul acţiunilor de protocol.

Unităţile administrativ-teritoriale pot aproba, pentru activitatea proprie, maxime de cheltuieli pentru acţiuni de protocol cu caracter deosebit, precum și alte măsuri necesare în vederea desfășurării acţiunilor de protocol în țară și în străinătate, prin hotărâre a consiliului local şi a Consiliului General al Municipiului București.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: