VIDEO Încă o noapte de violenţe în Franţa. 486 de persoane reţinute, dintre care 194 la Paris

violenţe în Franţa / captură video

Ministerul francez de Interne a publicat un ultim bilanţ al reţinerilor după violenţe nocturne în urma decesului lui Nahel: 486 de persoane au fost arestate, dintre care 194 la Paris.

Într-un mesaj postat la ora 03.00 dimineaţa în social media, ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a precizat că violenţele urbane care au continuat noaptea trecută în mai multe oraşe franceze au scăzut în intensitate în comparaţie cu evenimentele din ultimele zile.

„O noapte mai calmă datorită acţiunii hotărâte a forţelor de ordine„, a scris Gérald Darmanin, potrivit news.ro.

La Marsilia, scenă a unor incidente majore şi a unor jafuri în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, un important dispozitiv de securitate susţinut în special de forţele de elită ale Raid şi GIGN a dispersat grupuri de tineri mai puţin numeroase decât în ziua precedentă. Un total de 56 de arestări au fost înregistrate în jurul miezului nopţii în cel de-al doilea oraş al Franţei, potrivit autorităţilor locale.

În capitală, numeroase forţe de ordine au fost desfăşurate de-a lungul Bulevardului Champs-Elysees, unde apelurile de adunare circulau de vineri pe reţelele de socializare, a remarcat un jurnalist AFP, potrivit Agerpres.

De-a lungul bulevardului, mici grupuri de tineri îmbrăcaţi în negru s-au plimbat sub ochii poliţiştilor în faţa magazinelor, ţinte favorite ale protestatarilor din multe metropole, ale căror vitrine erau protejate de grilaje sau scânduri de lemn. În jurul orei 1:30 am (23:30 GMT), forţele de securitate lucrau pentru evacuarea ultimelor grupuri.

În suburbiile Parisului, principalul punct de plecare al revoltelor urbane după moartea adolescentului de 17 ani, marţi, la Nanterre, la periferia capitalei, nu a fost raportat niciun incident major.

La Lyon, foarte afectat cu o zi înainte de violenţe, 21 de persoane au fost arestate, potrivit unui raport comunicat la finalul serii de Ministerul de Interne.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: