Cresc indemnizațiile pentru cei mai săraci români: Data la care vor fi virate noile venituri

Inquam Photos / Octav Ganea
Sura foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Veşti bune de la ANOFM la început de primăvară. Cresc indemnizaţiile de sprijin a românilor aflaţi în situaţii vulnerabile.

”Baza de calcul a indemnizației de șomaj și a altor măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de ANOFM se majorează de la 1 martie

Indemnizația de șomaj și alte măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă aplicate de ANOFM care se raportează la Indicatorul Social de Referință (ISR) cresc de la 1 martie 2024. Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), rata inflației pentru 2023 este de 10,4%, astfel că ISR crește de la 598 de lei la 660 de lei. Drept urmare, indemnizația de șomaj precum și alte măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă, stabilite prin Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aplicate de ANOFM, se majorează astfel:

1. Indemnizația de șomaj va creşte cu 62 de lei lunar pentru fiecare persoană. Acest drept se calculeaza astfel: valoarea ISR în vigoare la data stabilirii indemnizației de șomaj, la care se adaugă, după caz, o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei veniturilor care constituie baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj pe ultimele 12 luni în care s-a realizat stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare).

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: