Cristi Preda explică de ce NU o susține pe Udrea la prezidențiale

Europarlamentarul Cristian Preda consideră că Elena Udrea nu se potrivește profilului de candidat la prezidențiale. El a fost singurul care a votat împotriva Elenei Udrea, atunci când candidatura acesteia pentru Cotroceni a fost pusă în discuție în forul de conducere al Partidului Mișcarea Populară.

„Am fost împotriva candidaturii (Elenei Udrea)”, pentru că „unanimitatea mi se pare periculoasă în partid și mă îngrijorează, cum m-a îngrijorat și alegerea mea în Congresul PMP cu 97%, mi s-a părut cu un scor stalinist, e periculos. Mă îngrijorează în general unanimitățile, indiferent de partide”, a declarat Cristian Preda în emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24.

„În al doilea rând, mie mi se pare că într-o societate democratică e bine să existe, chiar și ca excepții, oameni care pun libertatea mai presus decât orice, mai presus de fidelitatea sau de servitutea de partid. Eu așa văd lucrurile și-mi asum această condiție”, a adăugat europarlamentarul PMP.

Preşedintele PMP Elena Udrea a declarat, joi, referitor la atacurile europarlamentarului PMP Cristian Preda la adresa sa, că acesta „loveşte” în echipa care l-a trimis la Bruxelles, în condiţiile în care nimeni „nu i-a mai oferit a doua şansă”.

Cristian Preda a explicat și această atitudine.

„Dacă o persoană te susține, cum m-a susținut pe mine Udrea pentru europarlamentare, nu e o relație de reciprocitate absolută, adică dacă dna. Udrea e acum candidat la prezidențiale (…), nu înseamnă că trebuie să o susțin. Mi s-ar părea absurd să merg împotriva convingerii mele. Dacă eu cred că o anumită persoană nu e bună pentru o anumită funcție, chiar dacă ea m-a susținut pentru altă funcție, ar fi absurd să merg pe acest drum, care mi se pare greșit”, a spus Cristian Preda, reamintind că la fel a procedat și în cazul candidaturii lui Silviu Prigoană la Primăria Capitalei, atunci când era în PDL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL