Cristoiu: Sezonul de nenorociri „benefic pentru presă” lovește electoral în Coaliție. Prestația lui Ciolacu a fost bună

Oricât ar părea de ciudat, „sezonul de nenorociri benefic pentru presă” din această vară lovește electoral în Coaliția de guvernare, arată jurnalistul Ion Cristoiu în jurnalul său video.

Enumerând toate breaking-news-urile care au revoltat populația în ultimele săptămâni, de la „azilele groazei” la exploziile de la Crevedia, gazetarul a arătat că, sub acest tir continuu de situații de urgență,  „prestația lui Ciolacu a fost foarte bună”.

„Foarte multe se descoperă și, repet și aici, se vor descoperi că sunt urmarea  unei realități numite de către Klaus Iohannis statul eșuat. Dacă ar fi să (n.r. urmărim reacția autorităților), prestația lui Ciolacu a fost foarte bună.

Adică chiar și în seara (n.r. exploziei de la Crevedia), imediat cum s-a întâmplat ceva, s-a dus la fața locului, a făcut celulă de criză și așa mai departe. Dar sentimentul general care va influența populația, electoratul, s-ar putea să surâdeți, va fi acest sentiment că în timpul acestei guvernări, PSD – PNL, dar mai ales de sub guvernul Ciolacu, că au avut loc nenorociri. Păi o să spuneți da, nu era de vină Ciolacu. da, dar nu contează. Se creează. Încetul cu încetul se adâncește această impresie că e ceva în neregulă.

Sigur că pentru presă e bine, că sunt dezastre este o situație clasică (Cristoiu a prezentat un text publicat de Ion Luca Caragiale în Moftul un pamflet care atinge acest subiect) , dar pentru populație e sentimentul de stat eșuat, sentimentul, că totul scapă de sub control, sentimentul că nu se duce nimic până la capăt, sentimentul că nimeni nu respectă procedurile și că tot timpul se întâmplă nenorociri – care se va transforma într-o convingere electorală.

Pentru guvernul PSD, dar și pentru coaliția de la guvernare această impresia s-a adâncit în acest an și în această vară că ceva în neregulă, într-un mod pe care nu l-am mai întâlnit în ultimii 33 de ani postdecembriști. Și anume ca să se întâmple atâtea, cum să zic atâtea nenorociri, atâtea dezastre care duc la breaking news-uri de dezastre”, a spus Ion Cristoiu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL