Criză de magistrați la instanțele subordonate Curții de Apel Bacău

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit datelor publicate zilele trecute de Consiliul Superior al Magistraturii, majoritatea instanțelor și parchetelor din țară suferă de deficit de personal față de schema de personal aprobată. 

Situația se reflectă direct, atât în întârzierea cu care sunt finalizate, de multe ori dosarele, la faza de urmărire penală, cât și la soluționarea acestora în instanțele de judecată. Doar 66,37% din posturile de procuror sunt ocupate, situație aproape similară și în cazul posturilor de judecător.

Curtea de Apel Bacău, care cuprinde și instanțele arondate: Tribunalul Bacău, Tribunalul Neamţ, Judecătoria Bacău, Judecătoria Oneşti, Judecătoria Moineşti, Judecătoria Buhuşi  Judecătoria Podu Turcului, Judeţul Neamţ, Judecătoria Piatra Neamţ, Judecătoria Roman, Judecătoria Târgu Neamţ și Judecătoria Bicaz are o schemă totală de 219 judecători din care doar 166 sunt ocupate.

Dintre toate instanțele, Judecătoria Bacău are cel mai mare deficit de personal. Deși ar trebui să aibă 34 de jucători pentru soluționarea cu celeritate a dosarelor, doar 19 posturi sunt ocupate.

Un deficit major de personal este întâlnit și la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău și la celelalte parchete arondate din județele Neamț și Bacău ar trebui să aibă 111 procurori angajați, din care 25 angajați pe post de conducere și 86 pe post de execuție.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL