CSM București și Rapid, meciuri capitale în Liga Campionilor. Weekend de foc pentru handbalul românesc

Sursa foto: Mediafax

Începutul anului aduce în prim-plan handbalul românesc. În mai puțin de o săptămână, băieții debutează la Euro 2024, unde s-au calificat după o pauză de 28 de ani, dar până atunci fetele au de dat examene în cupele europene. CSM Bucureşti şi Rapid au în acest weekend meciuri importante în Liga Campionilor, în timp ce Bistriţa, Târgu Jiu şi Brăila joacă în European League.

CSM Bucureşti şi Rapid trebuie să repare ceea ce au stricat anul trecut, în speranța calificării în fazele eliminatorii ale Champions League. „Tigroaicele” sunt pe locul 4 cu 9 puncte în grupa A şi mai au şase meciuri la dispoziţie pentru a urca pe locul doi, care asigură calificarea directă în „sferturi”. În grupa giuleștencelor este o bătălie teribilă pentru calificarea în play-off. Vipers, Krim, Ferencvaros şi Rapid au fiecare câte şapte puncte şi dau se luptă pentru locurile 4-6, care asigură ieșirea din grupe.

Tot în acest weekend încep meciurile din faza grupelor EHF European League. România are trei echipe calificate, Gloria Bistriţa, CSM Târgu Jiu şi Dunărea Brăila. Ardelencele debutează sâmbătă, pe teren propriu, împotriva lui MKS Lubin. Echipa antrenată de Florentin Pera mai este într-o grupă cu Nantes (câştigătoarea din 2021) şi Bensheim-Auerbach.

Oltencele joacă primul meci în deplasare, sâmbătă, cu Mosonmagyarovar din Ungaria. Echipa gorjeană este într-o grupă din care mai fac parte Sola şi Malaga. Iar brăilencele va evolua duminică cu Chambray Touraine. Echipa lui Jan Leslie face parte dintr-o grupă puternică, în care mai joacă Thuringer și Lokomotiva Zagreb.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: