Cum ar putea extrema-dreaptă paraliza creșterea economică a Europei

Sursă foto: Facebook / Sellers Law Firm - Attorneys at Law

Câștigurile recente ale extremei-drepte în Europa ar putea fi o pierdere pentru industrie atunci când vine vorba de recrutarea de lucrători străini calificați, scrie Politico.

Companiile importante din bastioane industriale precum Germania și Olanda – active în domenii precum producția de microcipuri – sunt din ce în ce mai îngrijorate de faptul că politicile anti-imigrație le-ar putea îngreuna angajarea muncitorilor străini de care au nevoie pentru a ocupa numeroasele posturi vacante generate de creșterea economică.

Mesajul companiilor: nu ne blocați capacitatea de a apela la lucrători străini, altfel vom împiedica creșterea economică.

Producția de microcipuri, esențială pentru producerea de orice, de la mașini la smartphone-uri, este pregătită pentru o expansiune rapidă în următorii ani, în special în centrele deja stabilite din Europa, cum ar fi regiunea Eindhoven din Olanda sau Dresda din estul Germaniei.

Companiile din acest sector susțin că datele demografice ale Europei și preferințele de studiu ale tinerilor înseamnă că nu se pot baza doar pe talentele din țara lor pentru a-și satisface nevoile de angajare.

Cu toate acestea, unele dintre ele se confruntă deja cu perspectiva unor noi măsuri care ar limita avantajele pe care le pot oferi lucrătorilor străini – sau cu o retorică de șovăială privind migrația, care ar putea cu ușurință să îi îndepărteze cu totul, oferindu-i unui rival victoria în războiul global pentru talente.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: