Mugur Isărescu: Majoritatea cetățenilor adulți din România au cunoștințe insuficiente în domeniul financiar

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
Sursa foto: captură video

Majoritatea cetățenilor adulți din România au cunoștințe insuficiente în domeniul financiar, însă pentru o funcționare cât mai eficientă a mecanismelor economice, fiecare persoană activă ar trebui să dețină informații economico-financiare minime, care să-i permită să-și gestioneze banii și riscurile asociate în mod responsabil, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, la o conferință de specialitate. În opinia sa, un cetățean trebuie să cunoască modul de funcționare a economiei în general și a economiei naționale, a economiei de piață, în special, scrie Agerpres.

În opinia sa, un cetățean trebuie să cunoască modul de funcționare a economiei în general și a economiei naționale, a economiei de piață, în special, scrie Agerpres.

„Genericul conferinței de astăzi vorbește de la sine: „O perspectivă critică asupra rolului educației în incluziunea și reziliența financiară în România”. Practic, noi găzduim o dezbatere consonantă cu preocupările noastre, ale Băncii Naționale. Sunt preocupări continue dedicate acestui subiect: educația financiară. De data asta, punctul de pornire îl constituie însă o serie de studii recente despre nivelul de educație financiară a adulților din România”, a menționat Mugur Isărescu.

Potrivit acestuia, cercetările efectuate pe plan național, pe baza unor metodologii bine stabilite, dar și a unor eșantioane care să asigure reprezentativitatea corespunzătoare, „nu arată deloc bine”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL