Cum arată buletinul de vot pentru alegerile EUROPARLAMENTARE. Aproape 500 de politicieni se bat pe 33 de locuri

Sursa foto: X

Aproape 500 de candidați s-au înscris la alegerile care au loc duminică 9 iunie 2024, pentru unul dintre cele 33 de mandate ale României în Parlamentul European. În statele membre ale Uniunii Europene, alegerile în urma cărora aproximativ 373 de milioane de cetățeni cu drept de vot îi vor desemna pe cei 720 de eurodeputați a început joi, în Olanda.

Cei aproape 19 milioane de români din țară și din străinătate cu drept de vot sunt chemați la urne, duminică, pentru a-și alege reprezentații în Parlamentul European, singura instituție constituită prin votul direct al cetățenilor.

România are, la alegerile europarlamentare, 494 de candidați, dintre care 327 sunt bărbați și 167 femei, potrivit Autorității Electorale Permanente.

Votanții români aleg dintre cele 12 formaţiuni politice şi alianţe electorale, precum și cei patru candidaţi independenţi care participă la scrutinul pentru ocuparea celor 33 de poziții de eurodeputat.

În ce ordine apar formațiunile și independenții pe buletin

Ordinea entităților înscrise a fost stabilită de Biroul Electoral Central, care a publicat și listele complete ale candidaților de la alegerile europarlamentare din 9 iunie și specimenul de buletin de vot decis.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: