Cum arată noua strategia de construcție de autostrăzi. Câți kilometri visează Ioan Rus să construiască

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat astăzi, Masterplanul General de Transport în Comisiile pentru transporturi din Camera Deputaţilor şi Senat.

La ora actuală, România are 644 de kilometri de autostrăzi și niciun kilometru de drum expres. Potrivit fostului ministru al Transporturilor Dan Șova, în 2020, ar fi trebuit să fie finalizați 2.440 de kilometri de autostradă, Ministerul Transporturilor planificând pentru 2014 realizarea studiilor de fezabilitate pentru 1.797 kilometri de autostradă și organizarea de licitații pentru 375,38 kilometri de autostradă, scrie agerpres.

„Cu siguranță nu vom avea 3.000 de kilometri de autostradă, că nu avem ce să facem cu ei, să spunem, chiar 3.000. În draftul care nu este 100% aprobat de Comisia Europeană (…), să spunem, în intervalul acesta 2014 — 2020 ne vom apropia de încă 600 de km de autostradă.

Ne-ar trebui 2.500 de km de drum expres și în jur de 3.000 de drumuri transregionale modernizate și 140 km de șosele de ocolire și o parte de drumuri de ieșire spre punctele de frontieră. Vom vedea după ce avem acest document. Se va supune dezbaterii publice, s-ar putea să se modifice unele lucruri dacă se justifică. Va fi aprobat în Guvern ca document operațional și se va transforma în Programul Operațional al Guvernului României vizând dezvoltarea sistemului rutier, feroviar, naval, aerian.

Și, atunci, vom ști față de disponibilitățile pe care le avem de la Comisia Europeană pentru drumuri, pe exercițiul acesta, vom avea 6 miliarde de euro, pentru căi ferate vor fi 3,5 miliarde euro”, a spus Rus, pe 9 septembrie, la Palatul Parlamentului.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: