Cum poate fi accesat programul „Rabla pentru sobe“

soba lemn
Sursă foto: Facebook

Autoritățile vor să lanseze programul „Rabla pentru sobe“, care va putea fi accesat de românii din zona de munte. Finanțările vor fi aprobate numai pentru sisteme performante și ecologice.

Condiţiile pe care cetăţenii trebuie să le îndeplinească pentru a fi eligibili în acest program nu sunt complicate. Solicitanții trebuie să fie cetăţeni români, să aibă domiciliu în locuinţa pentru care este solicitată finanţarea, să fie proprietarul respectivei locuinţe şi, asemănător programului „Rabla pentru electrocasnice”, să nu aibă datorii la stat.

„Ne propunem ca acest program să îl finanţăm într-o manieră similară cu cel prin care am finanţat «Rabla local». Vom implica şi primăriile. Asta înseamnă că primăriile vor avea un contract de finanţare cu Administraţia Fondului de Mediu. Cetăţenii se vor înscrie într-o platformă şi decontarea acestor cheltuieli se va face prin intermediul primăriei. Ne dorim ca oamenii să nu fie puşi pe drumuri inutil. Ne dorim ca acest program să fie unul care se va desfăşura într-un spaţiu digital, se va desfăşura online, vom avea o platformă informatică dedicată”, a completat ministrul Mediului Mircea Fechet.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: