Cum poate influența atacul asupra lui Trump soarta alegerilor prezidențiale din SUA. Mesajul de campanie s-a schimbat

Sursă foto: X

Imaginile extraordinare cu Donald Trump cu sânge pe față și cu pumnul ridicat, în timp ce e evacuat în grabă de pe scenă de către Secret Service, nu doar că fac istorie, ci ar putea să schimbe soarta alegerilor prezidențiale din noiembrie, scrie BBC.

Acest act șocant de violență politică va avea cu siguranță un efect asupra campaniei electorale.

La puțin timp după ce atacatorul a fost ucis de Secret Service, imaginea cu Trump care sângerează, cu pumnul în aer, a fost postată rapid pe rețelele sociale de fiul său Eric Trump cu mesajul: „Acesta este luptătorul de care America are nevoie”.

Președintele american Joe Biden a apărut la televizor la scurt timp după atacul armat și a spus că nu există loc în America pentru o astfel de violență politică. El și-a exprimat îngrijorarea pentru adversarul său republican.

Echipa de campanie electorală a lui Biden a anulat toate declarațiile politice și încearcă să elimine clipurile electorale cât mai repede posibil, crezând în mod clar că ar fi inadecvat să îl atace pe Donald Trump în acest moment și concentrându-se în schimb pe condamnarea tentativei de asasinat.

Politicieni din tot spectrul politic au un rar moment în care se unesc pentru a transmite un mesaj clar: violența nu are loc într-o democrație.

Foștii președinți Barack Obama, George W Bush, Bill Clinton și Jimmy Carter s-au grăbit să condamne violența.

Dar unii dintre cei mai apropiați aliați și susținători ai lui Trump îl acuză deja pe Biden, un congresman republican acuzându-l pe președinte de „incitare la asasinat” într-o postare pe X.

Senatorul JD Vance, despre care se crede că se află pe lista scurtă pentru a deveni candidatul la vicepreședinție al lui Trump, a spus că retorica de campanie a lui Biden a dus direct la acest incident.

Alți politicieni republicani spun lucruri similare, care aproape sigur vor fi condamnate de adversarii lor, într-un moment periculos al politicii americane.

Atacul armat are loc cu mai puţin de patru luni înainte de alegerile din 5 noiembrie, când Trump are ocazia să-şi ia revanşa în fața lui Biden, rivalul în faţa căruia a pierdut alegerile în 2020.

Majoritatea sondajelor de opinie îi arată pe cei doi umăr la umăr, într-o competiţie strânsă.

Trump urmează să primească săptămâna viitoare nominalizarea oficială a Partidului Republican, la Convenţia naţională care începe luni în Milwaukee, arată CNN.

Pe de altă parte, rivalul său Joe Biden se confruntă cu o rebeliune în rândul propriilor susţinători. Circa 20 de congresmeni i-au cerut să se retragă din cursă după dezbaterea de la sfârşitul lunii trecute cu Donald Trump, în care preşedintele a eşuat lamentabil, ceea ce a dat naştere îndoielilor legate de vârsta sa şi de capacitatatea sa fizică şi cognitivă de a mai duce un mandat de patru ani.

Joe Biden are 81 de ani, în timp ce Donald Trump este cu doar trei ani mai tânăr.

Sursa: Digi24

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: