Cum se poziționează Klaus Iohannis și Victor Ponta în sondaje

Alegerile prezidențiale se apropie. Partidele încep să își facă deja calcule și sondaje interne pentru a pregăti teren în campania pentru alegerile din noiembrie.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a dezvăluit că în sondajele interne ale Alianței Creștin Liberale se apropie destul de tare de candidatul PSD, Victor Ponta.

”Poziția mea de peste 30% și se consolidează pe zi ce trece. Iar poziția lui Victor Ponta se consolidează în jos. Diferența (n.r. – dintre Iohannis și Ponta) deja se apropie sensibil de 5%. Dacă vă amintiți, când am pornit in campania pre-electorală s-a pornit de la ipoteza ca va candidat Victor Ponta, iar diferența era de 10% sau peste”, a spus Iohannis.

Datele prezentate de Klaus Iohannis sunt dintr-un sondaj intern, comandat de PNL și nu vor fi făcute publice.

”Deocamdată sondajele pe care le avem sunt destinate strategilor noștri. Ei ma sfătuiesc cum sa fac o campanie bună. Nu este bine sa dam informații din bucătărie, dar va invit sa urmariți campania mea. Un lucru pot sa va spun: campania se îndreaptă către tineri. Sunt grupul favort al meu. Tinerii de 20-45 de ani – aceștia sunt alegătorii pe care vreau sa îi ating prin campanie. Vreau sa ii conving sa vina la alegeri. Este un grup țintă care reprezintă cam 20% din electorat”, a mai spus Iohannis, într-un interviu acordat pentru EuropaFM.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: