Cum se simt în R. Moldova televiziunile rusești, deținute de Gazprom, în plină luptă a autorităților cu propaganda

starnet
Sursa foto: disinfo.md

În Moldova, acum vă puteți relaxa seara urmărind un film sau un serial TV de producție rusească, cu vedete care susțin deschis sau tacit invazia Rusiei în Ucraina. 

Pe 18 iulie, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de telecomunicații, Starnet, a spus că este  „încântat” să anunțe că își îmbunătățește serviciile, adăugând 10 posturi noi în grilă, majoritatea fondate de Gazprom media și conduse de Tina Kandelaki, prezentatoarea TV, anunțată de țara vecină, Ucraina, în căutare internațională.

Cele 10 posturi sunt de tip generalist și ar livra conținut „variat”, afirmă cei de la Starnet într-un comunicat.

În realitate, posturile difuzează filme, seriale și emisiuni de producție rusească, cu vedete care fie susțin în mod deschis invazia Ucrainei de către țara lor, fie tac în legătură cu aceasta.

THT International acum va fi la Starnet pe butonul 22. Postul de televiziune este deținut de Gazprom media (companie fiică a gigantului Gazprom) și condus de prezentatoare Tina Kandelaki.

TV3 International, un post de televiziune federal, la fel condus de Kandelaki, va putea fi accesat pe Starnet, pe butonul 28.

Pe butonul 23 va fi СТС International – un post de televiziune din Rusia, care aparține omului de afaceri Alexei Mordașov (averea sa este estimată la 21 de miliarde de dolari).

Acesta a încercat (dar fără succes) în 2023 să anuleze sancțiunile europene, impuse împotriva lui în primele zile de invazie pe scară largă a Ucrainei de către Federația Rusă.  SUA la fel a introdus sancțiuni împotriva lui Mordașov.

Cine luptă cu propaganda rusă și cine o aduce?

Schimbările în grila unuia din cei mai mari jucători pe piața de telecomunicații din Moldova se întâmplă în plină luptă a autorităților cu propaganda care vine din Est.

În 2023 R. Moldova și-a făcut o nouă Strategie a securității naționale. Această spune clar că principala amenințare pentru țară este „politica agresivă a Federației Ruse”.

„Prin urmare, trebuie să reclădim apărarea națională și să dezvoltăm capacitatea de rezistență la acțiunile de tip hibrid. (…) Moldova este o țară mică, dar nu vom permite să fie o țară umilită”, a spus atunci președinta Maia Sandu.

Tot în 2023 a fost creat Centrul pentru comunicare strategică și combatere a dezinformării.

Citește articolul integral AICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: