Cum se va calcula salariul minim european. Premierul Marcel Ciolacu vine cu explicații pentru români

Sursa foto: unsplash

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, la România TV, că proiectul salariului minim european va fi implementat și în țara noastră, doar că nu va fi posibil încă de la început să se ajungă la salariul minim din Europa.

Marcel Ciolacu este de părere că implementarea salariului minim european este o decizie foarte bună, însă o aplicare imediată în România nu va putea fi valabilă încă de la început.

Marcel Ciolacu explică în ce mod se va calcula salariul minim european

Președintele PSD afirmă că, înainte ca salariul minim european să se implementeze și în țara noastră, trebuie să aibă loc mai multe discuții și pregătiri specifice. El consideră că această măsură este una bună pentru populație, însă trebuie analizat impactul bugetar mai întâi.

„Trebuie creată o corelație. Cred că primul pas e să mergem cu salariul la 3.700, urmează să avem o negociere și cu sindicatele și cu patronatele și din acel moment să venim cu regulile europene. Pentru aceeași muncă, a muritorilor de rând, să fie aceeași plată în toată Europa. Nu înseamnă că dacă câștigi un euro în Italia înseamnă că câștigi același euro în România. Prin anumiți coeficienți introduși lucrurile să meargă în acea direcția pentru că, altfel, ai îngenunchea economia proprie. Câștigi alegerile…reușește operația, dar pacientul este mort. Și atunci, totuși, să se facă o legislație europeană astfel încât toate statele să se alineze încet, încet. Este una dintre cele mai bune măsuri pentru Europa, părerea mea”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

În acest context, premierul i-a cerut chiar recent ministrului Muncii să pună în transparență publică proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, lucru ce va avea loc după Paște.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL