Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște. Meteorologii spun la ce temperaturi să ne așteptăm

Sursa foto: Unsplash

Ultima lună de primiăvară începe cu mini-vacanța de Paște, sărbătoare care anul acesta pică pe 5 mai. Așadar, toată lumea e cu ochii pe prognoza meteo pentru a ști dacă își plănuiește un concediu scurt în acea perioadă.

Directorul ANM Elena Mateescu a dat vestea cea mare: vom avea temperaturi mai ridicate cu 5-6 grade decât în ultima perioadă, așadar o vreme perfectă pentru ieșiri în natură. Temperaturile vor sări destul de des de 25 de grade Celsius, considerat pragul

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște. Meteorologii spun la ce temperaturi să ne așteptăm

unei zile de vară.

”Este posibil să contăm pe o vreme apropiată de normalul termic și la nivelul întregii săptămâni, așa cum știm că este debutul unei luni mai în țara noastră, cu o vreme în general schimbătoare, dar, în medie, temperaturile mai cresc, comparativ cu luna aprilie, cu 5-6°C.

Adică frecvența zilelor cu valori de peste 25°C, care reprezintă pragul unei zile de vară, este mult mai mare în luna mai, în ultima lună a primăverii în țara noastră”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Ceea ce nu pot meteorologii să prognozeze cu exactitate însă este dacă va ploua sau nu de 1 Mai și de Paște.

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: