Cum trebuie să gestioneze România implementarea inteligenţei artificiale

Facebook
Sursa foto: Facebook

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan Gruia, a subliniat joi, la o dezbatere, că inteligenţa artificială (IA) trebuie dezvoltată şi utilizată în mod responsabil şi etic şi să fie la dispoziţia tuturor.

„Inteligenţa artificială poate fi utilizată pentru a automatiza sarcinile repetitive şi plictisitoare care sunt generatoare de stres pentru foarte multe persoane. (…) Inteligenţa Artificială prezintă o serie de provocări. Una dintre cele mai mari provocări este să ne asigurăm de faptul că IA este dezvoltată şi utilizată într-un mod responsabil şi etic. Trebuie să ne asigurăm că inteligenţa artificială nu este utilizată pentru a crea sisteme discriminatorii sau care ne pot dăuna în vreun fel. O altă provocare importantă în acest domeniu este să ne asigurăm că inteligenţa artificială este accesibilă tuturor”, a spus ministrul la cea de-a VI-a ediţie a Stress Congress 2023, cu tema: „Provocările Digitalizării în Managementul Medical al Stresului”.

El a afirmat că IA nu trebuie să fie disponibilă doar pentru „o mână” de companii sau pentru o elită.

„Nu vrem ca IA să fie disponibilă doar pentru o mână de companii mari sau pentru o elită restrânsă de oameni. De această tehnologie trebuie să beneficieze toţi oamenii. (…) Ne poate ajuta să rezolvăm unele dintre cele mai mari probleme ale omenirii, cum ar fi chestiuni legate de climă, de boli şi poate chiar să ne ajute să atingem tinereţea fără bătrâneţe. (…) Toate aceste provocări şi oportunităţi pe care inteligenţa artificială le aduce sunt luate în considerare în Strategia Naţională pentru Inteligenţa Artificială, pe care ministerul nostru a lansat-o chiar în această săptămână în dezbatere publică”, a mai afirmat Gruia.

Citește mai mult AICI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL