Curtea de Apel Iaşi a respins cererea de strămutare a dosarului lui Dumitru Buzatu

BUZATU
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au respins, marţi, solicitarea de strămutare a dosarului fostului preşedinte al Consiliului Judeţean şi lider al PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

„În baza art. 74 Cod procedură penală respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Buzatu Dumitru, privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2562/89/2023/a1 înregistrat pe rolul Tribunalului Vaslui. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă petentul Buzatu Dumitru la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se arată în decizia instanţei.

Decizia este una definitivă, conform Agerpres.

Buzatu a fost arestat preventiv pev 23 septembrie 2023, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Fostul lider PSD Vaslui a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la sfârşitul anului trecut, trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL