Curtea de Apel Piteşti: Dosarul de corupţie al primarului oraşului Mioveni poate fi judecat de Tribunalul Argeş

Sursa: Wikipedia

Curtea de Apel Piteşti a decis, joi, că dosarul de corupţie al primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, poate fi judecat de Tribunalul Argeş.

Judecătorii au respins, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Ion Georgescu împotriva încheierii din data de 12 ianuarie 2024, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş. Decizia Curţii de Apel Piteşti este definitivă.

Instanţa de fond constatase, pe 12 ianuarie, că Tribunalul Argeş „este competent material şi teritorial” să soluţioneze dosarul în care edilul a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA pentru trafic de influenţă.

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit la data de 27.11.2023 (…) precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul GI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă”, se menţiona în încheierea pronunţată de Tribunalul Argeş.

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în toamna anului trecut, rechizitoriul fiind înregistrat la Tribunalul Argeş pe data de 27 noiembrie.

Ion Georgescu se afla la acel moment în arest preventiv, după ce fusese reţinut pe 5 octombrie într-un dosar privind comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, el fiind ulterior plasat în arest la domiciliu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: