Curtea de Conturi a cerut recalcularea bonusurilor acordate conducerii Hidroelectrica în perioada 2019-2021

Sursa foto: Hidroelectrica

Curtea de Conturi a dispus în sarcina conducerii companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, recalcularea bonusurilor cuvenite în perioada 2019-2021 membrilor Directoratului și Consiliului de Supraveghere ale societății, susținând că stabilirea și aprobarea indicatorilor-cheie de performanță (ICP) în baza cărora se determină aceste bonusuri, adică componenta variabilă a remunerației top-managerilor și administratorilor, s-ar fi făcut ″în alte condiții decât″ cele stabilite prin OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, se arată într-o decizie a Curții de Conturi, analizată de Profit.ro, prin care aceasta a hotărât un număr de 13 măsuri corective în sarcina societății, după misiunea de audit derulată la Hidroelectrica în perioada februarie – iulie 2022.

Compania a contrazis concluziile inspecției, arătând că a calculat corect și legal atât indicatorii de performanță, cât și bonusurile stabilite pe baza gradului de îndeplinire a acestora.

Cele 2 entități nu au reușit să se pună de acord, astfel că Hidroelectrica și Curtea de Conturi au rămas în divergență asupra acestui aspect, se menționează în documentul citat. De altfel, Hidroelectrica a contestat decizia de dispunere de măsuri, inclusiv în instanță.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: